Home - FedEx uudisti toimitilansa näyttävästi

FedEx uudisti toimitilansa näyttävästi

FedEx uudisti toimitilansa näyttävästi

Lead text: 

Miten osuvimmin visualisoida maailman suurimman kuljetusyhtiön FedExin liiketoimintaa?

Ainakin nostamalla esiin lentokoneet, autot ja ihmiset, joiden avulla tuhannet paketit ja lähetykset liikkuvat päivittäin ympäri maailmaa. Tällä ajatuksella syntyi FedEx-toimistojen uusi ilme, jonka Brand Factory menestyksekkäästi jalkautti Suomen toimistoon.

Fedexin Vantaalla sijaitsevaan toimistoon ideoitu kokonaisuus koostui laajoista ikkuna- ja seinäteippauksista, odotustilojen ja neuvotteluhuoneiden freesauksesta ja toiminnallisista elementeistä, kuten opasteista. Kokonaisilmeen ja kuvamaailman suunnittelusta vastasi FedExin Euroopan keskustoimisto, joka oli tehnyt tarkat määritykset sen käytöstä brändiä edustavalla tavalla.

Brand Factoryn asiakkuuspäällikkö Katri Klippi-Rissasen johtaman tiimin haasteena oli luoda toteutus, jossa näkyisi paikallisuus ja joka toisi yrityksen tiloihin uudenlaista edustavuutta.

– Aloitimme kiertämällä tilojamme yhdessä ja Katrilla oli heti hyviä ideoita toteutuksesta. Tämän jälkeen Brand Factoryn ehdotus valmistui nopeasti. Heillä on hieno kyky visualisoida ideansa esittääkseen, miltä kokonaisuus näyttäisi valmiina. Tämän jälkeen vedostimme ehdotukset valokuvien pohjalta ja pallottelimme niitä Euroopan toimistossamme työskentelevän kollegan kanssa, FedExin maajohtaja Timo Pulkkinen kertoo projektin aloituksesta.

Piristystä ja yllätyksiä taukotiloihin

Klippi-Rissasen tiimi poimi kuvavalikoimasta kauniita ja hyväntuulisia kuvia, joista se muokkasi tauluja ja näyttäviä seinäteippauksia. Työntekijöiden taukotila koristettiin herkullisilla ruoka-aiheisilla kuvilla ja värimaailmalla, jonka tavoitteena oli nostaa vireystilaa tauon aikana. Visuaalinen erikoisuus taukotiloissa ovat värikkäät vessakopit; miesten vessojen kuvat lentokoneiden rahtikonteista ja naisten vessan kukkamaisema.

– Halusimme kuvituksen ilostuttavan työntekijöitä. Asiakastiloihin ja neukkareihin rakensimme tyylikästä ja brändin näköistä kuva- ja värimaailmaa, Klippi-Rissanen sanoo.

Kesällä aloitettu projekti valmistui nopeassa tahdissa ennen syksyä. Pulkkinen kertoo olevansa tyytyväinen myös projektin tekniseen toteutukseen.

– Olen todella tyytyväinen Brand Factoryn ammattitaitoon, näkemykseen ja työn sujumiseen.

Kokonaisuus tuo brändiämme hienosti esille ja totutus on saanut paljon kiitosta niin asiakkailtamme kun työntekijöiltämmekin.