Etusivu - Rovio uusi toimistonsa – Vihaiset linnut aikuistuivat yritysilmeessä

Rovio uusi toimistonsa – Vihaiset linnut aikuistuivat yritysilmeessä

Rovio uusi toimistonsa – Vihaiset linnut aikuistuivat yritysilmeessä

Lead text: 

Toimitilansa uusinut peliyritys Rovio tahtoi toimistoonsa paikkoja, joissa kohtaaminen olisi helppoa. Brand Factoryn avustuksella toimitilat saivat samalla klassisemman ilmeen. Uuden elokuvan hengessä luodusta toteutuksesta tuli hyväntuulinen ja vakuuttava.

Vastikään ensimmäisen pitkän animaatioelokuvansa Angry Bird Bird Movie julkaissut pelitalo Rovio toimi pitkään Keilaniemen yrityskeskittymässä kaikkiaan 15 kerroksessa neljässä eri rakennuksessa. Toimitilojen hajanaisuus toi työhön turhia haasteita ja johti siihen, että yrityksen 350 työntekijän oli vaikea tutustua toisiinsa.

”Halusimme löytää kompaktin toimistotilan, jossa yhteistyö olisi helppoa ja työntekijämme näkisivät toisiaan enemmän”, Rovion Facility Service Manager Johanna Seppälä kertoo.

Ratkaisu löytyi yllättävän läheltä, kun Microsoftin hallussa ollut toimitila naapurissa vapautui. Viisikerroksinen tila sopi Rovion tarpeisiin erinomaisesti. Vuoden 2015 aloitetun remontin myötä alakerran avarat tilat valjastettiin kokouskeskukseksi ja työtilat sijoitettiin ylempiin kerroksiin.

Linnut nimesivät neuvottelutilat

Lapsenomaisen leikkisyyden sijaan toimistotiloihin haluttiin klassisempaa ilmettä ja selkeitä värisävyjä uuden elokuvan visuaalisuutta hyödyntäen. Tämä mielessään Rovio kilpailutti visuaalisten materiaalien tuotannon ja pyysi ehdotusta ulkoilmeen brändäyksestä. Yksi Brand Factoryn ehdotuksista tuntui Seppälän mukaan heti hyvältä.

Brand Factory vastasi briiffiin valitsemalla pelitalon kirkkaanpunaisen värisävyn rinnalle hillityn valkoisen ja harmaan. Erityisesti Roviolla ilahduttiin neuvotteluhuoneseinien lasikalvolle printatuista teksteistä, jotka nimesivät tilat lintujen mukaan. Suositut hahmot pääsivät esille myös suurissa valomainoksissa ja pinkopohjaisissa tauluissa, jotka nyt korostavat julkisten tilojen seiniä.

”Brand Facoryn ideoimat häivytykset tuovat neukkareihin todella freesin ja uudenlaisen ilmeen. He myös asensivat materiaalit valmiiksi tiukassa aikataulussa siten, että kaikki oli valmista päivänä jolloin muutimme. Lopputulos on todella laadukas ja olemme siihen älyttömän tyytyväisiä”, Seppälä kertoo.

Saunapalavereita ja kodin henkeä

Uusissa tiloissa alakerran ravintola ja pelitilat toimivat yhteisenä kohtaamispaikkana, jossa voi vaihtaa kuulumisia tai pitää palaverin vaikkapa aamiaisen yhteydessä. Ajatuksena on, että työpisteeltä irtautuminen tekee istumatyöläisille hyvää ja siksi erikoiskahvipiste on sijoitettu alakertaan. Portaita ja käytäviä rytmittävät Brand Factoryn punaiset teippaukset, jotka toimivat niin opasteina kuin visuaalisina somisteinakin. Askelten lisäksi työhyvinvointia edistetään saunapalavereilla, joita pidetään ahkerasti etenkin iltapäivisin.

Rovio-ilmeen luomisessa Brand Factory työskenteli tiiviissä yhteistyössä Rovion AD:n Toni Kyseniuksen kanssa. Kysenius vastasi muun muassa työtilojen seiniin teipattujen laajojen kuvioiden suunnittelusta. Tavoitteena oli luoda tiloihin kodinomaista fiilistä ja lämpöä, mikä osapuolten mukaan onnistuikin kiitettävästi.

”Mielestäni onnistuimme yhdessä Rovion kanssa luomaan ilmeestä hauskan hyväntuulisen, mutta silti aikuismaisen. Olemme ylpeitä siitä, että he valitsivat meidät kumppanikseen tekemään jotain näin näyttävää ja erilaista”, Brand Factoryn myyntipäällikkö Aki Ståhlstedt sanoo.

”Yhteystyömme on toiminut todella saumattomasti. Akilla on kyky valita meille juuri sopivat resurssit ja yhteystyökumppanit, koska hän tuntee meidät ja tapamme toimia”, Seppälä kiittelee.